• Posted byDierenkliniek Dongen
  • maart 9, 2018
Posted in Uncategorized

Hoe leer ik mijn huisdier tandenpoetsen?

Tanden poetsen!

Wist u dat u door dagelijks de tanden van uw hond of kat te poetsen deze in optimale gezondheid kunt houden?
Maar hoe leren we onze dieren het tandenpoetsen aan? Met veel geduld! Het loont absoluut de moeite!! Wij hebben een mooi filmpje voor jullie hierover gemaakt. Klik hier om het filmpje te bekijken.

Hieronder nog wat extra tips en tricks
− Alleen een tandenborstel met water is voldoende om te poetsen maar om je hond of kat het aan te leren, kan het soms aan te raden zijn een speciale tandenpasta (speciaal gemaakt voor honden en katten, niet je eigen tandpasta!!) te gebruiken. Hier zit een lekker smaakje aan wat het voor de meeste dieren weer interessant maakt.
− Begin zoals in het filmpje te zien is voorzichtig en werk stap voor stap. Maak er een spelletje van en doe dit in alle rust.
− Je mag proberen de binnenkant van de tanden te poetsen echter is dit bij honden en katten vaak niet nodig. Tandplaque en tandsteen vormen over het algemeen bij onze dieren aan de buitenzijde van de tanden.
− Blijf ten alle tijden rustig en maakt er een leuk moment op de dag van. Ga niet forceren of dwingen, dit werkt averechts. Het kan zijn dat uw hond of kat een keer zijn dag niet heeft, probeer het dan de volgende dag gewoon opnieuw.
− Tandenpoetsen onderdeel van de dagelijkse routine maken, dus steeds op hetzelfde tijdstip doen, wordt sterk aangeraden.

Het laatste nieuws