• Posted byDierenkliniek Dongen
  • februari 4, 2021
Posted in Uncategorized

Maand van het gebit: tandenpoetsen

Februari is traditiegetrouw de Maand van het Gebit. Ook het gebit van onze viervoeters vraagt om speciale zorg en aandacht:

Wist je dat je door dagelijks de tanden van jouw hond of kat te poetsen deze in optimale gezondheid kunt houden?
Maar hoe leren we onze dieren het tandenpoetsen aan? Vooral met veel geduld! In dit filmpje laten we zien hoe je tandenpoetsen het best aan kunt leren bij je huisdier: Klik hier om het filmpje te bekijken.

Hieronder nog wat extra tips en tricks:
− Alleen een tandenborstel met water is voldoende om effectief te poetsen maar om je hond of kat dit goed aan te leren, kan het gemakkelijk zijn een speciale dierentandpasta te gebruiken (in onze eigen tandpasta zit fluoride, dit is niet goed voor een dier). Aan de dierentandpasta zit een lekker smaakje wat helpt bij het leren poetsen.
− Begin zoals in het filmpje te zien is voorzichtig en werk stap voor stap. Maak er een spelletje van en doe dit in alle rust.
− Je mag proberen de binnenkant van de tanden te poetsen echter is dit bij honden en katten vaak niet nodig. Tandplaque en tandsteen vormen zich bij onze dieren over het algemeen aan de buitenzijde van de tanden.
− Blijf ten alle tijde rustig en maakt er een leuk moment van. Ga niet forceren of dwingen, dit werkt averechts. Het kan zijn dat jouw hond of kat een keer zijn dag niet heeft, probeer het dan de volgende dag gewoon opnieuw.
− Maak tandenpoetsen onderdeel van de dagelijkse routine, dus steeds op hetzelfde tijdstip poetsen wordt sterk aangeraden.

Mocht je vragen hebben over het aanleren van tandenpoetsen bij jouw huisdier, neem dan gerust contact met ons op.

Het laatste nieuws